Sushi i en skål 

img_1325-1.jpg

  

Om man som vi är fem personer i familjen som alla är galna i sushi och den typen av smaker, då är det bra med variation. 

Det här blev succé och var så enkelt. Sushi i en skål. 

För typ fyra vuxna

  • 250 g okokt sushiris
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk socker

Koka riset enl anvisning, låt stå och dra en rätt lång stund. Tillsätt vinäger och socker och låt svalna till rumstemperatur.

  • Lax av fin kvalitet (vi tog Salmalax)
  • Lite kallrökt lax (gott med variation)
  • Frysta sojabönor, ett halvt paket
  • En rejäl bit gurka
  • 1 röd paprika
  • 3-4 salladslökar
  • Sesamfrön
  • Avokado (vi fick ett dåligt avokado-moment så den här fick utgå, men hade varit gott i)
  • Mycket soja till servering

Tärna laxen i små tärningar. Strimla gurka och paprika smått. Koka sojabönorna 2 min, skölj genast av i iskallt vatten. Hacka lök och skär avokadon i smala klyftor. 

Häll upp allt i skålar och så äter man det hela tacostyle, dvs att alla tar det man vill, fördelaktigast med riset i botten. 

Våra barn åt tre portioner var, vilket är ett sjukt gott betyg. 

Kommentera