Om man som vi är fem personer i familjen som alla är galna i sushi och den typen av smaker, då är det bra med variation.
Det här blev succé och var så enkelt. Sushi i en skål.
För typ fyra vuxna
- 250 g okokt sushiris
- 2 tsk risvinäger
- 2 tsk socker
Koka riset enl anvisning, låt stå och dra en rätt lång stund. Tillsätt vinäger och socker och låt svalna till rumstemperatur.
- Lax av fin kvalitet (vi tog Salmalax)
- Lite kallrökt lax (gott med variation)
- Frysta sojabönor, ett halvt paket
- En rejäl bit gurka
- 1 röd paprika
- 3-4 salladslökar
- Sesamfrön
- Avokado (vi fick ett dåligt avokado-moment så den här fick utgå, men hade varit gott i)
- Mycket soja till servering
Tärna laxen i små tärningar. Strimla gurka och paprika smått. Koka sojabönorna 2 min, skölj genast av i iskallt vatten. Hacka lök och skär avokadon i smala klyftor.
Häll upp allt i skålar och så äter man det hela tacostyle, dvs att alla tar det man vill, fördelaktigast med riset i botten.
Våra barn åt tre portioner var, vilket är ett sjukt gott betyg.