Planer 2014

emma

emma

Det är ingen hejd på temainläggen härinne och jag gillar! Månadens inlägg i Inspobanken är på temat planer och det var inte alldeles lätt. Om vi får som vi vill handlar våra planer mest om sådant som rör vår älsklingsby i Dalarna och det torp vi varit och kikat på några gånger och som behöver mycket kärlek och barnfötter som springer på trätiljorna. Men klart att jag har planer här hemma också. Förutom att få med maken på tåget att äntligen, tre år senare, gjuta de där betongskivorna till köket, så ryms mina planer i två ord. Trädgård och böcker.

IMG_1586

På vår baksida, där det blir varmt som bara den, behöver vi fixa och trixa. Nytt grus, betsa soltaksställningen och bygga ett plank en bit mot grannen. En ny häck behöver planteras, trädäcket behandlas och ja, trots att trädgården är liten finns det alltid något att göra.

uteplats2

Sen så ska jag hoppas att den där piprankan inte dör nu på vintern utan växer upp någon gång. Och att inte mördarsniglarna tar alla våra växter i odlingslådorna.

chokladblomma1 (kopia)

Och att säsongen för chokladblommor blir riktigt lång.

IMG_1598

Och jag misstänker att det blir minst ett par nya krukor inköpta som kan fyllas med växter. Krukor, modell större, är min melodi när det kommer till sommarplaner.

IMG_4052

Och så var det böckerna, som, bokstavligen är all over the place. Bokhyllorna i biblioteket aka tv-rummet, är proppfulla. Det står högar med böcker i köket, i barnens rum, på tevagnen, på hallskåpet, på… Jag älskar böcker och jag kan inte sluta köpa dem. Men vi behöver sortera dem. Ingen färgsortering dock, förlåt om jag uttrycker mig hårt men färgsortering är väl ärligt talat det mest antiintellektuella man kan syssla med. Nej, jag snackar ämnessortering. Men man kan ju sortera dem i färg. Äsch, var och en gör såklart som den vill och jag tycker det är snyggt med böcker i färg, inte tu tal om saken. Hos oss får det dock bli den traditionella varianten.

IMG_4048

Och i köket är nästa inköp en Pilaster, jag ska bara bestämma färg. För nu upptar böckerna större delen av bänken. Och hyllorna.

IMG_4049

Så, 2014 får bli ett år i trädgårdens och ordningens tecken. Med mindre bokhögar. Drömma går ju, om inte annat.

Kika in i Inspobanken för fler temainlägg.

 

8 Comment

 1. Sara says: Svara

  Ja men det där med bokhyllorna känner jag igen :) Våra har just nu dubbla rader med böcker i en total oordning. Har också sortering på listan, främst efter författare, men även ämne får sin plats. Färgsortering tycker jag är riktigt snyggt, men det fungerar nog bara om man har ett tjugotal böcker…

  Och vilken härlig trädgård ni har!
  Kram!

  1. Emma says: Svara

   Tack så hjärtligt för din kommentar, att sortera efter författare skulle vara en dröm även här, tänk vad härligt när andan faller på. Kanske får bli ett mål i år.
   Ha en fin kväll!

 2. Härliga inspirerande bilder! Fint med rumsskapare i trädgården. Och alla böckerna! Så skall det se ut, säger en som har det likadant :)

  1. Emma says: Svara

   Tusen tack för dina fina ord, och skönt att höra att det är fler som har böcker i inte bara räta rader. De läses ju, om inte annat, och det är väl alltid tur kan man tänka i röran.
   Ha en fin kväll!

 3. Vilken fin bild på dig och lavendeln och chokladblomman! Många böcker ser av någon anledning inte stökigt ut utan bara hemtrevligt! :-)

  1. Emma says: Svara

   Tusen tack, vad glad jag blir! Nu längtar man lite till våren och chokladblommorna ändå!

 4. Jag tycker er bokhylla ser fantastisk och inbjudande ut. Stora krukor får bli min melodi också i år, det passar bra på vår uteplats.

  1. Emma says: Svara

   Tack, vad roligt att höra. Härligt att stöket ändå kan se inbjudande ut, trots att vi inte hittar så bra i den för tillfället….:)

Kommentera