Månadens fyra: G

IMG_3528

bildklar

Januari och trots att det är min värsta månad på året så finns det massor av härligt som medföljer januari också. Som nystart och inspiration. Ett exempel på det är att månadens fyra, som Anna och Ulrika ordnar, är tillbaka. Och jag vill självklart vara med. Den här gången är bokstaven G.

MM4_black

Uppmaning – månadens tema är följande: månadens glamour, månadens godaste, månadens gråt och månadens gröna fingrar. Nu kör vi!

IMG_4028
Glamour.

Jag tänker först och främst att jag vill följa Petras uppmaning om mer fest i vardagen. Jag vill också ha ett festligt 2014 och eftersom år 2013 möjligtvis var ett av mina mindre festliga år någonsin så vill jag stå på nyårsafton det här året och känna hur jag gjort vad jag kunnat för att få mer vardagsglamour. Eller fest med glamour utan vardag, om man så vill. Om någon månad fyller jag trettio och därför är det glamour och fest i mina tankar en hel del just nu. Lite lagom glitter, lite lagom kristallglas från loppis som man faktiskt också kan dricka fläderdryck i till mellanmål, bara för att de klingar så vackert när man försiktigt slår med pekfingernageln mot kanten.

IMG_4045
Godaste.

Jag har sagt det förr men det finns ingen tid på året som det här är så gott som nu. Jag äter flera apelsiner om dagen och kokoschipsen går åt i en rasande fart. Testa, lova!

IMG_3528
Gråt.

Hon är ju, som Skalleper säger, mitt hjärtas fröjd och glädje men det ryms en hel del gråt. Hennes humör och starka vilja liknar inget av våra andra barns, hon är envisare än synden och äger hela världen, särskilt mamma. Det gör det svårt ibland och det gör det lite svårt när man ska skolas in på förskolan. Utan att ta ut något i förskott så vet jag, att fast det kommer att gå bra, så kommer det att gråtas många tårar de närmaste veckorna, för oss båda skulle jag tro.

IMG_4044 (kopia)
Gröna fingrar.

Jag har ju sagt det förr, det gröna kommer att ta över våra hem i år. Jag älskar växter men har tyvärr inga gröna fingrar. Alls. Därför gillar jag murgrönor som får leva i vatten, inte ens jag kan misslyckas med dessa och glömma att vattna är ingen risk. Dessutom gillar jag att se deras rötter som blir extra snygga i en kristallvas från loppis.

5 Comment

 1. Jaaa! Mera dest och glamour! Nu! :)

  Och murgrönan ja… en räddare i nöden för oss blomsteranalfabeter. Jag har murgrönakvistar i småvaser precis överalt hemma. Och nu även kaktusar. :)

 2. Emma says: Svara

  Kaktusar, så snyggt. Blev inspirerad inne på din blogg och är sugen på att införskaffa mig någon. De borde ju till och med överleva här hemma hos oss…;)

 3. Vad fint inlägg. Och så såg jag några bilder på era planer med er trädgår – woooow, vilka bilder. Så fina!

  Kul att du är med!
  Kram,
  u.

 4. […] att ytterligare skapa förutsättningar för ett mer glammigt år kunde jag igår inte motstå den här glittersaken på halva reapriset. 99 riksdaler för en […]

 5. Vilka fina bidrag! Det där med kokoschips har liksom gått mig förbi men jag köpte hem en påse häromsistens. Låter så gott ihop med apelsiner. Fin dag till dig!

Kommentera