Lite jul i vårt vardagsrum

vardagsrum1

vardagsrum2

Jodå, jag föll dit jag också. En rumsgran har flyttat in och jag kan inte låta bli att le när jag läser om att de tycks flytta in överallt. Den ska visst vara lite svårskött vilket jag med en gång insåg att om den ska trilskas med jämn vattning och skötsel, ja då får den vara fin tills dess att den börjar barra. Trilskande växter här hemma göre sig icke besvär. Jag har till och med lyckats få en svårskött sophora att ge upp och finna sig i att bli väldigt styvmoderligt behandlad.

vardagsrum4

Men visst är den fin! Och den har vuxit också, så något måste vi ju göra rätt. Alde funderar mycket på om den ska pyntas till jul. Och tja, varför inte. Tips på småskaliga juldekorationer anpassade för rumsgran tages tacksamt emot.

vardagsrum3

Och där borta på pianot, har ännu en gran hittat hit. Någon läste min krönika och gick ut på baksidan och grävde upp en gran. Effektiv påtryckningsmetod med andra ord.

piano

Sådana tycks jag i och för sig också se lite här och var på nätet just nu. Great minds think alike med andra ord. Det är ju det fina i kråksången med inspiration tycker jag, strunt samma om många inspireras samtidigt. Bättre upp bara.

hyacint3

Hyacint på vardagsrumsbordet. Jag får inte nog av dem, åtminstone inte innan de slår ut för mycket. Då åker de ut, tyvärr.

vardagsrum1

Ljuset den där eftermiddagen i lördags var knappast det bästa, men så är det. Skulle jag vänta in det bästa ljuset mitt emellan heltidsarbete, tre barn, plugg och blogg – ja då blev det nog aldrig något skrivet eller fotat.

 

3 Comment

  1. Sara seleros says: Svara

    Har sophoran dött?! :( min rumsgran åkte ut i ett hörn av trädgårn i somras och nuva den perfekt att ta in igen…. Sommarförvaring mao!!

    1. Emma says: Svara

      Nejdå, den lever. Den var ju tvågrenad och den ena dog men den andra lever och frodas med minimal skötsel. Har vant sig vid förhållandena här hemma helt klart!

  2. […] hos oss flyttar julen in mer och mer. Förutom rumsgranen, hyacinter och grankvistar så tillverkade jag en annan gran igår. Av en gammal pocketbok. Den […]

Kommentera