Kinfolk

kinfolk2

kinfolk2

Närmast sönderbloggat och hyllad. Det amerikanska magasinet och konceptet Kinfolk har tagit en stor del av inrednings-Sverige med stormsteg. Jag förstår varför, för jag är en av dem.
Häromveckan beställde jag kokboken och har än så länge bara hunnit bläddra igenom det första kapitlet. Det är liksom småbarnslivets baksida, det där med att aldrig hinna göra någonting klart som inte är direkt barnrelaterat.
Hur som helst, i inledningen skriver författaren Nathan Williams hur han med Kinfolk vill hylla det enkla livet. Det där att träffas med vänner, låta maten och samtalet stå i centrum. Strunta i om det är omaka tallrikar, en skrynklig duk och mat som inte är särskilt krävande att laga. Det är själva umgänget och enkelheten som är central, inte konsumtionen. Att tillverka saker själva, ses och prata och kanske skapa. Åh så jag inspireras av det!

Passande nog hade vi middag igår med tre andra familjer som vi träffar regelbundet och bjuder varandra på middag, mitt i veckan eller som igår en söndag. Det var massor av ungar, närmare bestämt tolv, ett antal föräldrar till dessa och lagom mycket kaos. Vi åt spaghetti och tomatsås som fått koka länge. Bröd och rabarbersaft. Det var inget fancy. När barnen ätit klart åt vi vuxna och vi satt ner, umgicks och bara var tillsammans. Sedan när barnen skulle sova åkte de hem och nästa gång är det vår tur att gå bort och äta mat en vardag och slippa tänka på disk och matlagning. Enkelt, pretentiöst och så himla värdefullt.

Så, jag inspireras oerhört av Nathan Williams och hand idé bakom Kinfolk. Jag vet inte om jag kommer att laga några, eller ens något, av recepten. Men jag läser historierna bakom de människor som medverkar och tänker inspireras massor. Boken står på köksbänken och påminner om storheten i spaghetti, tomatsås och lagom mycket kaos.

kinfolk1

1 Comment

  1. Cherie says: Svara

    magnificent publish, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t understand this. You should proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!

Kommentera