Förskolefrukost i soffan

frukost4

frukost4

Så var den här. Dagen då jag för första gången lämnar Pinglan på förskolan. Visserligen bara för någon timme, men ändå. Det är, som Sara skriver, en ny era, helt klart.

frukost2

Och idag skulle vi också träna på att äta frukost på förskolan, både Pinglan och storebrorsan. Jag börjar ju jobba djävulskt tidigt om morgnarna och även om vi tack vare makens mycket flexibla arbetsgivare inte behöver rycka upp barnen innan klockan sex så måste de vara på plats åtminstone till frukost. Men det känns helt okej, sådana här gånger är det tacksamt med barn som alltid vaknar tidigt, vardag som helg.

frukost1

Jag satt med vid frukosten, lekte lite och gick iväg. Sedan hem och äta frukost i soffan, mol allena. Och jag kan inte komma ihåg när jag senast var ensam hemma. Klart är att det inte är något man blir bortskämd med som trebarnsmorsa, den saken är helt klar.

frukost3

Visade det här på instagram igår också, och så himmelens gott det är. En blodapelsin, en näve kokoschips (den här gången tog jag rostade) och några valnötter. Apelsinerna är verkligen i säsong nu och så söta och goda. Kokoschips förresten, kan vara rätt svårt att få tag på. Köp inte svindyra från Renée Voltaire eller så, nej, i valfri saluhall (jag köper mina i Hötorgshallen i Stockholm) finns de på stora påsar för drygt  en guldpeng stycket. Ekologiska och allt.

frukost5

Nu plugga och sedan fixa ett ärende och sedan, förskolan igen och hänga där när Pinglan sover.

Ha en fin tisdag!

1 Comment

  1. […] har sagt det förr men det finns ingen tid på året som det här är så gott som nu. Jag äter flera apelsiner om dagen och kokoschipsen går åt i en rasande […]

Kommentera