Året som gått

juni4

juni4
En sommarkväll på Öckerö, tillsammans med Eskil

Det är väl nästintill ett måste att sammanfatta året som gått nu då den sista dagen har kommit. Och oavsett, jag älskar att göra sammanfattningar, listor och vad det nu må vara. Därför blir det här också årets längsta, och mest personliga inlägg. Jag har full förståelse för att ytterst få orkar sig igenom, men det är helt okej. Därför säger jag redan nu att jag önskar dig som läser ett alldeles fantastiskt 2014, och jag hoppas att mitt blir detsamma. Men en sista titt i backspegeln, nu kör vi!

januari1
Det var en snöfylld vinter och vi åkte skridskor, eller satt på isen. Vilket man nu ville.

februari1
Jag var föräldraledig, det var början av februari, och jag vägde ganska mycket mer. Jag känner knappt igen mig själv på den här bilden, men jag är stolt över att jag började träna och fortsatte hela året.

mars2
Vi drog till Stockholm en hel del, här söndagshäng vid Nytorget.

mars1
A fyllde år och jag och barnen pyntade med vimplar som vi snabbfixade av billiga servetter. Några pompoms kom med också.

april1
Så började jag jobba igen och gjorde bland annat ett reportage om sådd och papperskrukor

maj2
Årets tråkigaste bild men på ett sätt den roligaste, för i maj drog äntligen renoveringen av vår nedervåning igång vilket betydde kaos i flera veckor men därefter, ett nytt sovrum och en ny uteplats.

juli4
Jodå, vi sover fortfarande bättre än bra härinne.

juli1
Och vi fick vattna utav bara tusan eftersom årets sommar blev så himla bra.

augusti1
Det här var målbilden, kaffe i solen på framsidan och jag tror aldrig att morgonkaffet smakat så bra som just den här dagen.

juni1
Sen blev det sommarlov, vi hade åtta härliga veckor tillsammans och jag kan inte riktigt begränsa mig för den här sommaren är nog livets bästa någonsin. Hur ska jag kunna välja bilder, liksom? Klart är att det blir väldans mycket packning inför många veckors semester.

juni2
Vi inledde alltihop med att åka till Nyhemsveckan och hyra en husvagn. Vi blir inga campare, den saken är säker. Men barnen älskade det och det är ju alltid något.

familjebildnyhem
Så skulle vi försöka ta någon slags familjebild på midsommar. Gick ju sådär, minst sagt.

juni3
Man blev lätt rätt matt på alltihop, särskilt som det regnade rätt mycket och vårt förtält i husvagnen inte var direkt vattentätt. Som sagt, ingen campare av mig.

juni5
Så vi drog till Göteborg och skärgården istället. Och hängde på alla klippor vi hittade. Rätt många, med andra ord.

juni6
Gick på Liseberg och hade picknick på en bänk och schyssta armband på handlederna. En av årets bästa dagar men vi lärde oss läxan att det där med att köpa åkband till barnen för att de kanske ska vilja åka lite roligare karuseller är ett enda slöseri med pengar. Barnområdet, det visade sig bli vår grej. Även om jag otåligt räknar ner tills någon av mina kids ska vilja åka lite avancerade grejer med mig.

juni7
Någon blev rätt trött av allt tivolihäng.

juli2
Sen så var vi bjudna på det första av årets två bröllop. En fest utan dess like, så fantastiskt vackert och romantiskt och roligt. Som vi dansade innan Pinglan vaknade i sin vagn.

juli3
Och jag sportade silkesklänning med strass ute bland kossorna

juli8
Sen hade vi såpbubblor en masse när vi firade Ingrids barnvälsignelse.

juli6
Festligt värre att försöka fånga dem.

juli5
Vi hittade inspiration på bloggar och pinterest och drack lemonad som A gjorde.

juli
Så föll vi för trenden och lagade ett antal omgångar pulled porked också.

augusti3
Någon vecka innan sommarlovet var slut åkte vi till vår paradisby i Dalarna och bara slappnade av och tog promenader. Det där gyllengula ljuset som blir där, det finns liksom ingen annanstans.

augusti4
Så var det festdagar i stan och med hjälp av bärsjal och hörselkåpor och två storasyskon som vänt mer än lovligt på dygnet under sommarlovet kunde vi hänga ute bland folket och lyssna på vår vän vars band lirade skön musik.

augusti2
När det är sommarlov kan det hända att pappan helt plötsligt tar fram vattenslangen och så blir det vattenkrig med kläderna på och allt, fast klockan egentligen är efter läggdags.

augusti5
Vi avslutade med stil genom att dels fira farmor som fyllde sextio år och också hux flux bo en natt på hotell i vår gamla stad Uppsala. Och var ska bananen vara om inte på huvudet, egentligen?

johanochsofie
Så gifte sig några väldigt fina på ett väldigt fint ställe och den finaste femåringen i världen var brudnäbb och fick hålla sin morbror i handen på vägen ner till vigseln så att de skulle bota varandras nervositet. Årets andra bröllop var fantastiskt och en dag vi för alltid kommer att spara. Jag höll dessutom tal till min lillebror på festen och lyckades med konststycket att nästan locka fram en tår.

september
En av fördelarna med att bo i Sörmland är alla dessa slott och herresäten, som kungens Tullgarn dit vi drog en dag i september för att käka matsäck och plocka lite fallfrukt.

september2
Det blev höst igen på något vis. Och massor utav löv.

september3
Ingen riktig höst hos oss utan lövkrig. Och miljoners bilder som tas. Det är väl knappast konstigt att räkna ut varför hösten är min bästa årstid.

november
Som alltid, massor utav mat. Här skulle jag gissa på hamburgare eller järpar med fetaost möjligtvis.

oktober
Och är man som jag gift med en man som är mycket för att skämma bort, tja, då blir det faktiskt en hel del frukostar i sängen.

december1
Sen så fyllde Alde sex år och vi hade kalas. ”Ingen töntig fiskdamm” var ordern och sagt och gjort, det blev en skattjakt istället. Jag vet inte riktigt vem som hade roligast, jag eller barnen.

december3
Vissa hade fuffens för sig, helt klart.

december2
Och vem har sagt att ett luciatåg måste stå upprätt och sjunga jättemånga sånger? Luciabrottning är en bra grej, har jag hört.

julkort
Årets julkort, på Instagram. Jag säger ju det, det här med snygga familjebilder tycks omöjligt för oss att få till.

1 Comment

  1. Linda Roos says: Svara

    Oh, vilket härligt år ni haft, sååå bra skrivet(som alltid) och massor med härliga bilder på en väldigt härlig familj! Hoppas ni får ett underbart 2014 oxå! Kram Linda

Kommentera